Свято Стрітення в Україні відзначають з кінця V століття. У народному українському побуті це свято здавна символізує зустріч зими з весною. Зима відправляється туди, де була весна, а весна – туди, де була зима. По дорозі вони зустрічаються і сперечаються між собою. Хто перемагає в суперечці, той ще залишиться на цих землях господарювати. За повір'ям, якщо до вечора потеплішає, то виграла весна і скоро прийде тепло. Якщо ввечері похолоднішає, то зима на деякий час затримається.

Рисунок 8

Нещодавно у закладі дошкільної освіти відбулась розвага «Зиму проводжаємо, а весну – зустрічаємо». Діти закликали птахів, що несуть на своїх крилах весну, допомагали Весні побороти Зиму у спортивних змаганнях. Також лунали пісні про зиму та веснянки, діти водили хороводи, пригадали приказки, прислів’я, народні прикмети про весну та зиму, відгадували загадки, грали в ігри.

Рисунок 9

Задіяні персонажі красуня Весна (вчитель-логопед Тетяна Колесникова), сувора Зима (вихователь Наталія Зайченко) та ведуча розваги (вихователь Лариса Сич) вміло допомагали дошкільнятам співпрацювати в колективі, розвиваючи дитячу фантазію, творчий потенціал, спритність, підтримували святковий настрій. Під час проведення подібних заходів у вихованців формується ціннісне ставлення до історичного минулого свого народу, країни, її духовних та матеріальних надбань.

Рисунок 10

Рисунок 11

Рисунок 12

Підготувала захід музичний керівник Ірина Махно.